zon in Schiedam

constant-3

Voor Sandra haar verjaardag waren we vandaag een dagje samen weg. Onder andere naar het Stedelijk Museum Schiedam voor een tentoonstelling van de schilder Constant. Schiedam was vandaag een goede plek, want daar scheen de zon, soms.

constant constant-4 constant-2 constant-carnaval

De schilderijen waren erg mooi. Ik kan wel proberen daar interessante teksten over te schijven. Maar mooi dekt wel het meest de lading. Wat ons opviel waren allerlei accenten, die Constant regelmatig gebruikt. Zoals contrasterende lijnen om een zijde van een vlak te accentueren. Of aan de onderkant van een schilderij een oranje driehoek.

In Schiedam hingen nog meer schilderijen van Cobra schilders. De collectie Cobra schilderijen in Schiedam vonden we bijna mooier dan die in het Cobra Museum in Amstelveen.

appel-oerbeest sandras-oerbeest

Ook stond er een interactief ‘Oerbeest’; een touch screen waarop je het “Oerbeest” van Karel Appel kon natekenen. Het echte “Oerbeest” hing er naast. Maar dat maakte het er niet makkelijker op. Kijk naar het origineel en wat voor een vrije interpretatie Sandra er van heeft gemaakt.

schiedam-molen-en-brugSchiedam is overigens een prachtige oude stad met water en zelfs molens. Daar waren we nog nooit geweest. We hebben even langs de oude haven gewandeld. Zeker de moeite waard om een keer te bezoeken. Maar dan als de zon wat warmer is.

www.stedelijkmuseumschiedam.nl

{lang: 'nl'}

2 reacties op “zon in Schiedam

  1. Erg mooi! Oog voor kleur blíjft belangrijk, voor ons allen. Hou je/jullie haaks! De lente komt eraan, alleen vandaag nog niet.

  2. Beste bas
    Ik volg je (jullie) trouw maar reageer niet gauw. mijn broer heeft kahler (1960)dus ben geinteresseerd.

    Morgen in kerkcentrum de Ark te Maarssenbroek is er van 10 tot 15 uur een “galerie van schilderijen van gemeenteleden van onze kerk.Misschien iets voor jou en …..? groeten elly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>