in de trein

Afgelopen zondag zijn we naar Groningen geweest, schreef ik al eerder. Met de trein deze keer. Leek ons minder vermoeiend dan met de auto. Dat viel toch wat tegen. Van deur tot deur was het 3 uur reizen en heel rustig was het niet in de trein.

In de trein heb ik onderstaand stukje geschreven:

Zondag lekker rustig in de trein dachten wij. Werkzaamheden waren er niet op ons traject. Wel werk op het spoor tussen Utrecht en Amsterdam. Daardoor was de trein van Driebergen naar Utrecht wel overvol. Staan. In Utrecht over op de trein naar Groningen; ook overvol. Net voldoende zitplaatsen.

Stilte coupé: allerlei mensen die gaan zitten en geen idee hebben dat het een stilte coupé is. Hard praten, bellen. Vraag je of het wat rustiger kan. Reageert een vrouw met de vraag: “Waar moet ik anders zitten?”. Alsof dat een excuus is om hard te praten in een stilte coupé.

Luchtjes: het lijkt wel een ziekte, een soort virus. Komt er een man aan de andere kant van het gangpad zitten; konden zijn after shave de hele weg ruiken. Laat hij lekker alleen naar zijn luchtje ruiken. Waarom moet ik dat ook ruiken. Meisje achter ons; 4 keer haar polsen ingespoten met parfum. De DA ervaring in de trein was compleet.

Op weg naar de WC passeer ik een balkon. Alsof ik de Ici Paris binnenloop. Ik denk dat die mensen met te veel lucht zelf niet meer ruiken wat ze op hebben en er dus steeds meer op spuiten. En door te veel van de eigen fragrance in de neus ruikt een ander jou ook niet meer. Dus spuit je er nog meer op.

Wat is Groningen ver weg.

Op de terugweg was het wat rustiger in de trein en de Stilte coupé was ook heel rustig. Prettige reis. In de trein van Utrecht naar Driebergen zat voor ons een echte Dirk uit Keek op de Week van Koot en Bie (zie als voorbeeld onderstaand filmpje). Hij zat lekker met zijn maat te babbelen met dezelfde tongval en zware stem als Dirk. Jammer dat ze geen pilsje bij zich hadden.

{lang: 'nl'}

3 reacties op “in de trein

  1. Herkenbaar stukje. Ik reis zo’n 3 tot 4 keer peer week ‘n flink stuk met de trein. Vaak is het in een stilte coupé heel lawaaierig. Stond toevallig vandaag een aardig stukje over in de Pers.

    Hans

  2. Ik hield al nooit zo erg van treinen. Nu heb je nog niet eens geschreven oven bellende mensen in de trein. Ik hou het bij de auto. Gisteren in 7h40′ naar Denemarken gereden 735 km. Comfortabel en prettig. Geen luchtjes en hard pratende ongenode gasten. We kwamen fris aan….. Wat is er met je theme gebeurd?

  3. Op zondag is het normaal rustig en dus ‘goed genoeg’ reizen. Alleen de Kruidvat treinactie – in het weekend voor 12,50 het land in – gooit roet in de rust. Heb ik ook ervaren afgelopen zondag, toen ik met de trein naar Den Haag ging. Het merendeel van de reizigers was bij het Kruidvat geweest, voor ‘n geurtje en ‘n treinkaartje. Maar wel heerlijk gewandeld op het Scheveningse strand en lekker gegeten in een visrestaurant aan de haven, dus toch een prima dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>